Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Poresku upravu

>

NAJAVA ZA MEDIJE - KONFERENCIJA POVODOM MEĐUNARODNOG DANA ZAŠTITE PRAVA INTEKTUALNE SVOJINE

Datum objave: 22.04.2016 16:50 | Autor: Poreska uprava - M.V.

Ispis Štampaj stranicu


U ponedjeljak, 25. aprila 2016. godine u 14.30 sati, u hotelu Podgorica, održaće se zajednička konferencija za medije koju povodom Međunarodnog dana zaštite prava intelektualne svojine organizuju Microsoft Crna Gora i Poreska uprava, uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici i Američke privredne komore u Crnoj Gori.

Na konferenciji će biti riječi o trenutnom stanju kada je softverska piraterija u pitanju, kako u svijetu, tako i u Crnoj Gori, ali i o sprovedenim i budućim aktivnostima u toj oblasti u ovoj kalendarskoj godini.
Gospodin Oliver Obradović, direktor Microsoft kancelarije u Crnoj Gori, predstaviće stanje IT tržišta u Crnoj Gori i negativan uticaj koje softverska piraterija ima na crnogorsku ekonomiju i društvo u cjelini. Gospođa Margaret En Uehara, Ambasadorka SAD u Crnoj Gori, će na konferenciji govoriti o prednostima koje donosi smanjenje stepena piraterije, a osvrnuće se i na trenutnu situaciju u SAD, kada je u pitanju zaštita prava intelektualne svojine.
Gospodin Miomir M. Mugoša, direktor Poreske uprave Crne Gore, predstaviće aktivnosti koje Poreska uprava sprovodi u oblasti borbe protiv piraterije i potencijalu koje crnogorsko tržište ima kada su u pitanju prihodi na osnovu poreza iz ovog privrednog segmenta. O barijeri koju siva ekonomija predstavlja za biznis i potencijalne investitore i kreiranju mehanizama doslijedne primjene i kontrole propisa u ovoj oblasti govoriće gospodin Marko Miročević, izvršni direktor Američke privredne komore u Crnoj Gori.
Predviđen je dio za pitanja i odgovore prisutnih medija. Na pitanja novinara će odgovarati gospodin Obradović (Microsoft) i gospodin Mugoša (Poreska uprava).

# # #

Kontakt osoba za više informacija:
Tanja Tatomirović, Communications & Citizenship Lead for Microsoft Serbia and Montenegro, Communications Coordiantor for Cyprus and Malta a-tanjat@microsoft.com; +381653306699; Bojana Zorić, Account Executive in “Headline” PR Agency in service of Microsoft Serbia and Montenegro, v-bozori@microsoft.com | +381 63 685 312 (temporary onsite Assistant for Communications)
Milica Vuletić, Savjetnik za edukaciju javnosti, Poreska uprava, T: 020 448 166; M: 067 237 993; E: milica.vuletic@tax.gov.me