Manja slova Veća slova RSS
Top vijesti Najčitanije  

Da li znate da lica koja obavljaju samostalnu djelatnost a porez plaćaju po stvarnom dohotku Godišnju prijavu poreza na dohodak fizičkih lica (GPPFL) mogu podnijeti elektronskim putem?


Pitajte Poresku upravu

Aktuelnosti

07.05.2021.

U PRIVREDNOJ KOMORI ODRŽAN OKRUGLI STO ZA PREDSTAVNIKE ICT ZAJEDNICE NA TEMU ELEKTRONSKE FISKALIZACIJE

U PRIVREDNOJ KOMORI ODRŽAN OKRUGLI STO ZA PREDSTAVNIKE ICT ZAJEDNICE NA TEMU ELEKTRONSKE FISKALIZACIJE

Uprava prihoda i carina će uskoro objaviti novu funkcionalnu specifikaciju za potrebe sprovođenja projekta elektronske fiskalizacije. Ovo je saopšteno na okruglom stolu o elektronskoj fiskalizaciji sa aspekta tehničke implementacije, koji je Privredna komora Crne Gore, u saradnji sa Upravom prihoda i carina, organizovala 6. maja 2021. godine. U radu skupa koji je otvorio generalni sekratar Privredne komore Mitar Bajčeta, a moderirala Nada Rakočević, sekretarka Odbora udruženja ICT, učestvovali su predstavnici ovog sektora i pružaoci računovodstvenih usluga na čija su pitanja odgovarali Robert Rajković te Ivan Bajić iz Uprave prihoda i carina.

više...
06.05.2021.

NASTAVAK JEDNOKRATNE FINANSIJSKE PODRŠKE PRIVREDNICIMA ZA USPOSTAVLJANJE SISTEMA ELEKTRONSKE FISKALIZACIJE U II KVARTALU

Vlada Crne Gore, kao jednu od mjera podrške privredi u II Kvartalu, opredijelila je sredstva za jednokratnu finansijsku pomoć za uvođenje sistema elektronske fiskalizacije u iznosu od 50 EUR po elektronskom naplatnom uređaju.

više...
04.05.2021.

SAOPŠTENJE MINISTARSTVA FINANSIJA I SOCIJALNOG STARANJA:OSOBE KOJE SE BAVE ADVOKATSKOM DJELATNOŠĆU OBVEZNICI SU FISKALIZACIJE

Ministarstvo finansija i socijalnog staranja, Uprava prihoda i carina i projektni tim za implementaciju elektronske fiskalizacije predano rade na sprovođenju ovih, za građane i budžet Crne Gore, značajnih aktivnosti. U ostvarivanju tog cilja kontinuirano se komunicira i pruža podrška obveznicima svih djelatnosti i privrednih branši, kako bi što jednostavnije ispunili obaveze propisane Zakonom o fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga i prešli na sistem elektronske fiskalizacije u zakonom propisanom roku.

više...
23.04.2021.

Obavještenje o radu IT sistema Uprave prihoda i carina

Poštovani obveznici, Obavještavamo vas da portali ePrijava i Samouslužni EFI portal (SEP) u dijelu servisa za registraciju novih obveznika fiskalizacije neće biti dostupni u periodu od 23.04.2021. godine od 15:00 časova do 26.04.2021. godine do 7:00 časova, zbog obezbjeđenja uslova za implementaciju završnog računa.

više...
23.04.2021.

OBAVJEŠTENJE: Rad sa strankama suspendovan u Centralnom registru privrednih subjekata i tokom naredne nedjelje

Poštovani poreski obveznici, Obavještavamo vas da službenici Centralnog registra privrednih subjekata, neće raditi sa strankama ni tokom naredne nedjelje, zbog zdravstvenog stanja službenika i epidemiološke situacije, zbog čega vas pozivamo da koristite ostale dostupne kanale za komunikaciju – telefonski kontakt, elektronsku poštu i uspostavljene elektronske servise.

više...