Manja slova Veća slova RSS

Da li znate da obveznici fiskalizacije koji se bave bezgotovinskim transakcijama, a nijesu u sistemu PDV-a, fakture mogu fiskalizovati direktno preko SEP portala?


Pitajte Poresku upravu

Aktuelnosti

30.07.2021.

Uhapšen zbog falsifikovanja isprave, nedozvoljene trgovine, nedozvoljene proizvodnje i neovlašćene upotrebe tuđe firme

Službenici Uprave policije su preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti lišili slobode i podnijeli krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužiocu u Podgorici protiv R.D. (48) iz Podgorice zbog sumnje da je izvršio krivična djela falsifikovanje isprave, nedozvoljena trgovina, nedozvoljena proizvodnja i neovlašćena upotreba tuđe firme.

više...
28.07.2021.

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST: USPOSTAVLJEN REGISTAR STVARNIH VLASNIKA PRI CENTRALNOM REGISTRU PRIVREDNIH SUBJEKATA

Registar stvarnih vlasnika uspostavljen je od danas u okviru Centralnog registra privrednih subjekata u skladu sa odredbama Zakona o sprječavanju pranja novca i finansiranja terorizma, u skladu sa pozitivnom praksom Evropske unije i pravnom tekovinom iste, radi obezbjeđivanja transparentnosti vlasničkih struktura i sprovođenja mjera za sprječavanje pranja novca i finansiranja terorizma.

više...
25.07.2021.

Intervju VD direktora Uprave prihoda i carina Aleksandra Damjanovića za RTCG

Intervju VD direktora Uprave prihoda i carina Aleksandra Damjanovića za RTCG

U prvoj polovini ove godine naplaćeno je 2% više prihoda nego prethodne, kazao je za Televiziju Crne Gore VD direktora Uprave prihoda i carina Aleksandar Damjanović. Ističe da je pojačana kontrola u slobodnoj zoni Luke Bar, te da će Uprava pomoći da se procesuira svako krijumčarenje cigareta.

više...
24.07.2021.

SAOPŠTENJE: e-Firma: Jednim klikom do osnivanja novog preduzeća elektronskim putem

PODGORICA, 23. jul 2021. godine. U Crnoj Gori odnedavno je moguće osnovati novo preduzeće elektronskim putem preko portala eFirma - uz znatno kraće vrijeme potrebno za registraciju, manji broj procedura i dokumenata, jednostavnu digitalnu prijavu i manje troškove. Privrednicima je ova usluga dostupna 24 sata dnevno, svih 7 dana u nedjelji - tokom kojih je putem interneta moguće podnijeti prijavu za registraciju firme - društva s ograničenom odgovornošću (doo), čiji je osnivač rezidentno fizičko lice, a osnivački ulog 1 euro. Elektronskim putem, na portalu eFirma, može se podnijeti i prijava za registraciju promjene pretežne djelatnosti i adrese jednočlanog društva sa ograničenom odgovornošću.

više...
02.07.2021.

Okrugli sto u PKCG - Početna iskustva u implementaciji Zakona o elektronskoj fiskalizaciji

Okrugli sto u PKCG - Početna iskustva u implementaciji Zakona o elektronskoj fiskalizaciji

Privredna komora Crne Gore, u saradnji Upravom prihoda i carina, organizovala je 1. jula 2021. godine okrugli sto na temu „Početna iskustva u implementaciji Zakona o elektronskoj fiskalizaciji”.

više...