Manja slova Veća slova RSS

Da li znate da obveznici fiskalizacije koji se bave bezgotovinskim transakcijama, a nijesu u sistemu PDV-a, fakture mogu fiskalizovati direktno preko SEP portala?


Pitajte Poresku upravu

Aktuelnosti

14.09.2021.

SAOPŠTENJE: Delegacija Uprave prihoda i carina u posjeti Poreskoj upravi Republike Srpske

SAOPŠTENJE: Delegacija Uprave prihoda i carina u posjeti Poreskoj upravi  Republike Srpske

Poreska uprava Republike Srpske i Uprava prihoda i carina Crne Gore će u budućem periodu intenzivirati i međusobnu saradnju u oblasti direktnih poreza, koja će se prvenstveno odnositi na unapređenje razmjene informacija i iskustava u poreskim postupcima, istaknuto je na sastanku Gorana Maričića, direktora Poreske uprave Republike Srpske sa Aleksandrom Damjanovićem, v.d. direktora Uprave prihoda i carina Crne Gore, koji je danas održan u Banjaluci.

više...
13.09.2021.

V.d. direktora Uprave prihoda u emisiji "Kapital" na NOVA M:

V.d. direktora Uprave prihoda u emisiji "Kapital" na NOVA M:

Uprava prihoda i carina za 8 mjeseci ove godine naplatila je milijardu i 200 miliona bruto javnih prihoda, što pokazuje fiskalni potencijal crnogorske privrede, koji se i još više može iskoristiti.

više...
09.09.2021.

SAOPŠTENJE: OBJAVLJENA BIJELA LISTA – SPISAK NAJUREDNIJIH PORESKIH OBVEZNIKA

SAOPŠTENJE: OBJAVLJENA BIJELA LISTA – SPISAK NAJUREDNIJIH PORESKIH OBVEZNIKA

Uprava prihoda i carina Crne Gore objavila je tzv. Bijelu listu – spisak poreskih obveznika kod kojih je uočen najveći stepen fiskalne discipline. Na listi su se našla imena poreskih obveznika s kojima Uprava prihoda i carina kontinuirano ostvaruje uspješnu saradnju u pogledu poštovanja poreskih propisa i izmirivanja poreskih obaveza.

više...
03.09.2021.

SAOPŠTENJE

Inspektori Uprave prihoda i carina u sklopu redovnih aktivnosti svakodnevno sprovode postupke inspekcijskog nadzora velikog broja poreskih obveznika vršeći kontrolu poslovanja istih na terenu, a u okviru zakonom propisanim nadležnosti, te je u tom smislu predmet inspekcijskog nadzora bio i obveznik doo „Izbor Consulting“ Bar, u okviru kojeg posluje Hotel Grand Cetinje na osnovu ugovora o poslovnoj saradnji sa AD „Izbor“ Bar. Treba imati u vidu je ugostiteljska djelatnost u posebnom fokusu pažnje poreske inspekcije od početka ljetnje turističke sezone i da su u tom smislu obavljene i obavljaju se kontrole kod desetine i stotine ugostiteljskih objekata.

više...
01.09.2021.

Intervju VD direktora Uprave prihoda i carina Aleksandra Damjanovića za RTCG

Intervju VD direktora Uprave prihoda i carina Aleksandra Damjanovića za RTCG

Crnogorska ekonomija je na putu oporavka, kazao je vršilac dužnosti direktora Uprave prihoda i carina Aleksandar Damjanović. On se nada i da ćemo uz adekvatne poteze vlade imati kontinuirani rast privrede i u nastavku godine. Zavisno od mjera pandemije i njihovog poštovanja očekuje da će ekonomski trendovi u 2021. nadmašiti rekordnu 2019. godinu

više...