Manja slova Veća slova RSS
Top vijesti Najčitanije  

07.06.2022.

SAOPŠTENJE: OBJAVLJENA BIJELA LISTA – SPISAK NAJUREDNIJIH PORESKIH OBVEZNIKA

SAOPŠTENJE: OBJAVLJENA BIJELA LISTA – SPISAK NAJUREDNIJIH PORESKIH OBVEZNIKA

Uprava prihoda i carina Crne Gore objavila je ažuriranu Bijelu listu koja sadrži spisak prvih 250 poreskih obveznika. Selekcija obveznika izvršena je u skladu sa definisanom Internom procedurom za utvrđivanje Bijele liste poreskih obveznika. Određivanje kriterijuma Bijele liste poreskih obveznika uslovljeno je izmjenom zakonskih propisa.Da li znate da obveznici fiskalizacije koji se bave bezgotovinskim transakcijama, a nijesu u sistemu PDV-a, fakture mogu fiskalizovati direktno preko SEP portala?


Pitajte Poresku upravu

Aktuelnosti

28.06.2022.

Studija mjerenja prosječnog vremena puštanja robe - 2021.

Uprava prihoda i carina Crne Gore je, uz podršku Međunarodne finansijske korporacije (IFC), uspješno sprovela svoju drugu Studiju o prosječnom mjerenju vremena puštanja roba u skladu sa metodologijom Svjetske carinske organizacije (SCO).

više...
22.06.2022.

Saopštenje: Nova zapljena cigareta

Saopštenje: Nova zapljena cigareta

Službenici Uprave prihoda i carina, sprovodeći akciju sprječavanja krijumčarenja duvanskih proizvoda, kontrolisali su kontejnere u Slobodnoj zoni Luke Bar i tom prilikom otkrili skriveni magacin-kontejner u kojem se nalazilo ukupno 1120 paketa cigareta brendova Montreal i Cosmopolitan. Vrijednost se procjenjuje na 850 hiljada eura.

više...
22.06.2022.

OBAVJEŠTENJE - Izmjene i dopune Zakona o PDV-u i Zakona o akcizama objavljene u "Službenom listu Crne Gore"

U "Službenom listu Crne Gore" broj 065/22 od 21.06.2022. godine objavljen je Zakon o izmjenama i doopuni Zakona o porezu na dodatu vrijednost, kao i Zakon o dopuni Zakona o akcizama.

više...
16.06.2022.

Obavještenje za poreske obveznike: Podrška za Microsoft Internet Explorer je istekla 15.06.2022.godine

Od sada će pristup Taxis portalu funkcionisati preko Microsoft Edge IE Compatibility mode-a, a uputstvo za sva neophodna podešavanja možete pronaći u Download-u, sekcija Dokumentacija.''

više...
15.06.2022.

TV gostovanje šefa CI Božaj na temu „Šta se sve može nositi u prtljagu preko granice“

Šef CI Božaj Dimitrije Ljumović bio je gost u emisiji „Boje jutra“ na TV Vijesti. Govorio je o tome koje vrste roba, u kojim količinama i kojoj vrijednosti je dozvoljeno ponijeti sa sobom prilikom prelaska granice, kao i sa kakvim slučajevima su se carinski službenici susretali u praksi.

više...