Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Poresku upravu

>

EKSPERT MMF-A U POSJETI PORESKOJ UPRAVI CRNE GORE – Nastavak podrške u oblasti upravljanja rizicima za poštovanje poreskih propisa

EKSPERT MMF-A U POSJETI PORESKOJ UPRAVI CRNE GORE – Nastavak podrške u oblasti upravljanja rizicima za poštovanje poreskih propisa
Datum objave: 18.07.2019 13:04 | Autor: Poreska uprava - M.V.

Ispis Štampaj stranicu


U okviru projekta jačanja kapaciteta poreskih uprava zemalja Jugoistočne Evrope ekspert Međunarodnog monetarnog fonda Pol Džerard Martens (Paul Gerard Martens) realizuje posjetu Poreskoj upravi Crne Gore radi nastavka podrške u oblasti upravljanja rizicima za poštovanje poreskih propisa, te definisanja daljih aktivnosti na realizaciji plana za poštovanje poreskih propisa izrađenog tokom posjete.

Tokom dvonedjeljne misije ekspert će se fokusirati na planiranom projektu obezbjeđenja poštovanja poreskih propisa u građevinskoj industriji, te će raditi sa predstavnicima Odjeljenja za upravljanje rizicima, Odsjeka za edukaciju javnosti, Sektora za usluge, inspekcijski nadzor i naplatu.

Misija vezana za upravljanje rizicima za poštovanje poreskih propisa dio je radnog programa projekta jačanja kapaciteta za 2019. godinu, imajući u vidu prepoznati značaj ove oblasti za bolje upravljanje i jačanje ključnih funkcija poreske uprave, a samim tim i efikasnije postupanje poreske uprave.

Projekat jačanja kapaciteta poreskih administracija zemalja Jugoistočne Evrope finansiran je od strane Evropske komisije i Državnog sekretarijata za ekonomska pitanja Švajcarske (SECO), a isti se od 2016. godine sprovodi od strane Sektora za fiskalna pitanja (FAD) Međunarodnog monetarnog fonda, u cilju obezbjeđivanja reforme i modernizacije poreskih administracija radi pripreme za pristupanje Evropskoj uniji.