Manja slova Veća slova RSSPitajte Poresku upravu

Vijesti

13.05.2021.

Nove verzije Funkcionalne i Tehničke specifikacije v5 projekta elektronske fiskalizacije

Ovdje možete pogledati nove verzije Funkcionalne i Tehničke specifikacije v5 projekta elektronske fiskalizacije

13.05.2021.

ISRCG organizuje seminar na temu poreskih i carinskih propisa

Institut sertifikovanih računovođa Crne Gore organizuje stručni seminar - webinar na temu poreskih i carinskih propisa.

12.05.2021.

SAOPŠTENJE: Saradnjom Privredne komore i Uprave prihoda i carina do boljeg poslovnog ambijenta

SAOPŠTENJE: Saradnjom Privredne komore i Uprave prihoda i carina do boljeg poslovnog ambijenta

Predsjednik Privredne komore Crne Gore Vlastimir Golubović i v.d. direktora Uprave prihoda i carina Aleksandar Damjanović potpisali su 12. maja 2021. godine Sporazum o saradnji ove dvije institucije.

10.05.2021.

ELEKTRONSKA FISKALIZACIJA-ČESTO POSTAVLJENA PITANJA NA JEDNOM MJESTU

U cilju blagovremene i lakše pripreme za sprovođenje projekta elektronske fiskalizacije, shodno Zakonu, podzakonskim aktima i Tehničkoj i Funkcionalnoj specifikaciji, ovdje možete naći najvažnija često postavljana pitanja radi edukacije i informisanja poreskih obveznika o preduslovima koje treba obezbijediti za sprovođenje fiskalnog servisa:

07.05.2021.

U PRIVREDNOJ KOMORI ODRŽAN OKRUGLI STO ZA PREDSTAVNIKE ICT ZAJEDNICE NA TEMU ELEKTRONSKE FISKALIZACIJE

U PRIVREDNOJ KOMORI ODRŽAN OKRUGLI STO ZA PREDSTAVNIKE ICT ZAJEDNICE NA TEMU ELEKTRONSKE FISKALIZACIJE

Uprava prihoda i carina će uskoro objaviti novu funkcionalnu specifikaciju za potrebe sprovođenja projekta elektronske fiskalizacije. Ovo je saopšteno na okruglom stolu o elektronskoj fiskalizaciji sa aspekta tehničke implementacije, koji je Privredna komora Crne Gore, u saradnji sa Upravom prihoda i carina, organizovala 6. maja 2021. godine. U radu skupa koji je otvorio generalni sekratar Privredne komore Mitar Bajčeta, a moderirala Nada Rakočević, sekretarka Odbora udruženja ICT, učestvovali su predstavnici ovog sektora i pružaoci računovodstvenih usluga na čija su pitanja odgovarali Robert Rajković te Ivan Bajić iz Uprave prihoda i carina.

06.05.2021.

NASTAVAK JEDNOKRATNE FINANSIJSKE PODRŠKE PRIVREDNICIMA ZA USPOSTAVLJANJE SISTEMA ELEKTRONSKE FISKALIZACIJE U II KVARTALU

Vlada Crne Gore, kao jednu od mjera podrške privredi u II Kvartalu, opredijelila je sredstva za jednokratnu finansijsku pomoć za uvođenje sistema elektronske fiskalizacije u iznosu od 50 EUR po elektronskom naplatnom uređaju.

04.05.2021.

SAOPŠTENJE MINISTARSTVA FINANSIJA I SOCIJALNOG STARANJA:OSOBE KOJE SE BAVE ADVOKATSKOM DJELATNOŠĆU OBVEZNICI SU FISKALIZACIJE

Ministarstvo finansija i socijalnog staranja, Uprava prihoda i carina i projektni tim za implementaciju elektronske fiskalizacije predano rade na sprovođenju ovih, za građane i budžet Crne Gore, značajnih aktivnosti. U ostvarivanju tog cilja kontinuirano se komunicira i pruža podrška obveznicima svih djelatnosti i privrednih branši, kako bi što jednostavnije ispunili obaveze propisane Zakonom o fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga i prešli na sistem elektronske fiskalizacije u zakonom propisanom roku.

23.04.2021.

Obavještenje o radu IT sistema Uprave prihoda i carina

Poštovani obveznici, Obavještavamo vas da portali ePrijava i Samouslužni EFI portal (SEP) u dijelu servisa za registraciju novih obveznika fiskalizacije neće biti dostupni u periodu od 23.04.2021. godine od 15:00 časova do 26.04.2021. godine do 7:00 časova, zbog obezbjeđenja uslova za implementaciju završnog računa.

23.04.2021.

OBAVJEŠTENJE: Rad sa strankama suspendovan u Centralnom registru privrednih subjekata i tokom naredne nedjelje

Poštovani poreski obveznici, Obavještavamo vas da službenici Centralnog registra privrednih subjekata, neće raditi sa strankama ni tokom naredne nedjelje, zbog zdravstvenog stanja službenika i epidemiološke situacije, zbog čega vas pozivamo da koristite ostale dostupne kanale za komunikaciju – telefonski kontakt, elektronsku poštu i uspostavljene elektronske servise.

21.04.2021.

SAOPŠTENJE: V.D. direktora Uprave prihoda i carina Aleksandar Damjanović na sastanku sa britanskom ambasadorkom Karen Medoks

SAOPŠTENJE: V.D. direktora Uprave prihoda i carina Aleksandar Damjanović na sastanku sa britanskom ambasadorkom Karen Medoks

V.D. direktora Uprave prihoda i carina Aleksandar Damjanović sastao se sa NJ.E. britanskom ambasadorkom Karen Medoks i prvim sekretarom za privredni i finansijski kriminal pri Britanskoj ambasadi Brajanom Diksonom.