Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте Пореску управу

>

САОПШТЕЊЕ: ОБЈАВЉЕНА БИЈЕЛА ЛИСТА – СПИСАК НАЈУРЕДНИЈИХ ПОРЕСКИХ ОБВЕЗНИКА

САОПШТЕЊЕ: ОБЈАВЉЕНА БИЈЕЛА ЛИСТА – СПИСАК НАЈУРЕДНИЈИХ ПОРЕСКИХ ОБВЕЗНИКА
Датум објаве: 09.09.2021 09:08 | Аутор: ПОРЕСКА УПРАВА

Испис Штампај страницуУправа прихода и царина Црне Горе објавили су тзв. Бијелу листу – списак пореских обвезника код којих је уочен највећи степен фискалне дисциплине. На листи су се нашла имена пореских обвезника с којима Управа континуирано остварује успјешну сарадњу у погледу поштовања пореских прописа и измиривања пореских обавеза.

Критеријуми којима је извршена селекција обвезника за Бијелу листу обухватали су уредност обрачунавања пореза и подношења пореских пријава, редовност измиравања пореских обавеза, као и да у поступцима инспекцијског надзора нијесу утврђиване значајније неправилности, које би указивале на било какав вид нерегуларног пословања. 

Објављивање Бијеле листе представља још један корак у подстицању обвезника на поштовање пореских прописа и сарадњу са Управом прихода и царина, јер у овом органу позитиван третман могу имати само уредни порески обвезници који редовно измирују обавезе, доприносећи остварењу буџетских прихода, те унапређењу пословног и инвестиционог окружења у Црној Гори. 


ВАЖНЕ НАПОМЕНЕ:

Подаци показују да је број уредних пореских обвезника много већи од броја лица чија имена се објављују на Бијелој листи. С циљем да се обухвати што већи број уредних пореских обвезника, на ажурираној Бијелој листи су се нашли и други обвезници који уредно измирују пореске обавезе, а због ограниченог простора се на истој се није нашао одређен број лица која су била на претходним листама.

Према томе, сваки обвезник чије име се нашло на некој од наведених листи може се сматрати уредним пореским обвезником у досадашњем периоду, а на основу критеријума по којима су исте сачињене.

УПРАВА ПРИХОДА И ЦАРИНА ЦРНЕ ГОРЕ