Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Poresku upravu

>

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST: Prilikom prelaska na sistem elektronske fiskalizacije neophodno izvršiti defiskalizaciju postojećih poreskih registar kasa

Datum objave: 03.02.2021 08:30 | Autor: Poreska uprava A.P.

Ispis Štampaj stranicu


Uprava prihoda podsjeća obveznike fiskalizacije koji se bave gotovinskim transakcijama da je prije prelaska na sistem elektronske fiskalizacije potrebno izvršiti defiskalizaciju postojećih poreskih registar kasa, odnosno očitavanje fiskalne memorije, shodno Uredbi o bližem postupku očitavanja fiskalne memorije poreske registar kase (Sl. list Crne Gore, broj 129/20).
U skladu sa odredbama Uredbe, donijete na osnovu Zakona o fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga ("Sl. list Crne Gore", br. 46/2019, 73/2019 i 8/2021), koja je stupila na snagu 1. januara 2021. godine, postupak defiskalizacije vrši se uz obavezno prisustvo ovlašćenog službenika Uprave prihoda i poreskog obveznika čija se kasa očitava.
Obveznik fiskalizacije koji je evidentiranje prometa vršio u skladu sa Uredbom o poreskoj registar kasi ("Službeni list CG", broj 31/14), dužan je da do 1. juna 2021. godine kasu preda ovlašćenom servisu, radi očitavanja stanja fiskalne memorije i da o tome obavijesti Upravu prihoda.

Ovdje možete pogledati Uredbu o bližem postupku očitavanja fiskalne memorije poreske registar kase:

Uredba o blizem postupku očitavanja fiskalne memorije poreske registar kase.doc

UPRAVA PRIHODA CRNE GORE