Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Poresku upravu

>

SAOPŠTENJE: V.D. direktora Uprave prihoda i carina Aleksandar Damjanović na sastanku sa britanskom ambasadorkom Karen Medoks

SAOPŠTENJE: V.D. direktora Uprave prihoda i carina Aleksandar Damjanović na sastanku sa britanskom ambasadorkom Karen Medoks
Datum objave: 21.04.2021 11:30 | Autor: Uprava prihoda A.P.

Ispis Štampaj stranicu


Uprava prihoda

V.D. direktora Uprave prihoda i carina Aleksandar Damjanović sastao se sa NJ.E. britanskom ambasadorkom Karen Medoks i prvim sekretarom za privredni i finansijski kriminal pri Britanskoj ambasadi Brajanom Diksonom.
Sastanak je bio prilika da g. Damjanović predstavi djelokrug rada novoformirane Uprave koja je izmjenom Uredbe o organizaciji i načinu rada državne uprave dobila nadležnost nad upravljanjem najznačajnijim dijelom javnih prihoda, te kao takva zaslužuje posebno mjesto u sistemu državne uprave, ali ima i ogromnu odgovornost za efikasnost ostvarivanja naplate prihoda, što je preduslov za održivost javnih finansija i državnog budžeta.
Ambasadorka Medoks je izrazila spremnost za nastavak tradicionalno dobre saradnje između nadležnih službi Ujedinjenog Kraljevstva i Crne Gore, posebno u cilju borbe protiv privrednog i finansijskog kriminala, koja je već do sada urodila brojnim ekspertskim misijama službenika britanske Uprave poreza i carina i unapređenjem kapaciteta Crne Gore u ovoj oblasti.
V.D. direktora Uprave je saopštio da ima razumijevanje za poteškoće s kojima se privreda suočava zbog ekonomske krize izazvane pandemijom Covid-19, ali i naglasio odlučnost za neselektivnu primjenu poreskih propisa i obračun sa sivom ekonomijom uz paralelno jačanje integriteta službenika Uprave i sveobuhvatno kadrovsko osnaživanje ove institucije.
Na sastanku je zaključeno da će Ujedinjeno Kraljevstvo ostati posvećen partner Crnoj Gori, kroz jačanje međuinstitucionalne saradnje i doprinos jačanju administrativnih kapaciteta u oblasti javnih prihoda.

UPRAVA PRIHODA I CARINA CRNE GORE