Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Poresku upravu

>

Uhapšen zbog falsifikovanja isprave, nedozvoljene trgovine, nedozvoljene proizvodnje i neovlašćene upotrebe tuđe firme

Datum objave: 30.07.2021 20:36 | Autor: Uprava policije

Ispis Štampaj stranicu


Službenici Uprave policije su preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti lišili slobode i podnijeli krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužiocu u Podgorici protiv R.D. (48) iz Podgorice zbog sumnje da je izvršio krivična djela falsifikovanje isprave, nedozvoljena trgovina, nedozvoljena proizvodnja i neovlašćena upotreba tuđe firme.
U saradnji sa službenicima Uprave prihoda i carina, u cilju suzbijanja svih vidova sive ekonomije, sprovedena je akcija u kojoj je izvršen pretres prostorija privrednog društva u mjestu Dajbabe u Podgorici, koje je osumnjičeni R.D. uzeo u zakup.
Tom prilikom pronađena je određena količina akcizne robe, sirovina i materijala koji se koriste u mašinskoj proizvodnji cigareta.
Naime, prijavljeni R.D. je, kako se sumnja, u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi, počinio krivična djela koja mu se stavljaju na teret, čime je oštetio Budžet Crne Gore u ukupnom iznosu od 298.032 eura.

Zbog nedostupnosti nadležnim organima, istog dana je raspisana potraga za osumnjičenim R.D. koji je 29. jula na graničnom prelazu lišen slobode.

TIM ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU