Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Poresku upravu

>

Saopštenje: Na GP Božaj zaplijenjeno oko 520 kilograma opojnih droga

Saopštenje: Na GP Božaj zaplijenjeno oko 520 kilograma opojnih droga
Datum objave: 15.01.2022 19:54 | Autor: Uprava prihoda i carina

Ispis Štampaj stranicu


Pripadnici Uprave prihoda i carina i Uprave policije su u danas sprovedenoj aktivnosti zaplijenili oko 500 kilograma marihuane i 20 kilograma hašiša.

Zajedničkim aktivnostima službenika Uprave prihoda i carina i službenika Uprave policije na graničnom prelazu Božaj u kamionu albanskih registarskih oznaka, među ostalom robom (suvim biljem) pronađene su opojne droge marihuana i hašiš.

Navedeni kamion je sinoć pristupio na granični prelaz i tom prilikom je službeni policijski pas obučen za pronalaženje narkotika markirao navedeni tovar. U ranim jutarnjim časovima carinici i policajci su kontrolisali tovar i pronašli 80 džakova sa sadržajem marihuane i hašiša ukupne težine oko 520 kilograma.

Kamion sa pošiljkom deklarisanom kao ljekovito bilje, kretao se iz pravca Albanije i trebalo je da nastavi rutu prema zemljama Evropske unije, tranzitirajući kroz Crnu Goru, sa krajnjom destinacijom Njemačka.

Policijski službenici su lišili slobode P.Č. (38) državljanina Republike Albanije zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Izvanrednom saradnjom i profesionalnim postupanjem službenika UPC i UP, još jedan pokušaj krijumčarenja narkotika je osujećen.