Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте Пореску управу

>

САОПШТЕЊЕ: Објављена Црна листа пореских обвезника

САОПШТЕЊЕ: Објављена Црна листа пореских обвезника
Датум објаве: 06.06.2022 08:28 | Аутор: УПРАВА ПРИХОДА И ЦАРИНА

Испис Штампај страницу


Нови менаџмент Управе прихода и царина Црне Горе примјеном превентивних и казнених мјера, неселективним и систематичним приступом, те предузимањем законом предвиђених поступака доприноси повећању степена фискалне дисциплине и наплате буџетских прихода, односно предузима активности у настојању да не дозволи раст пореског дуга.
У складу са Уредбом о условима и критеријумима објављивања листе пореских дужника ("Сл. лист Црне Горе", бр. 075/21 од 08.07.2021.) УПЦ је објавила Црну листу на којој се налазе имена пореских обвезника са највећим износом пореског дуга са пресјеком на дан 30.април текуће године.
Листа садржи 50 највећих пореских дужника који не измирују обавезе по основу пореза и доприноса из и на лична примања, 200 највећих пореских дужника по осталим пореским облицима и 100 највећих пореских дужника за које је покренут стечајних поступак.
Управа прихода и царина Црне Горе у наредном периоду ће одлучно, у складу са својим надлежностима и законским прописима, али и кроз подстицање партнерске атмосфере и подизања свијести о заједничком интересу уредног измиривања пореских обавеза, предузимати мјере како би се фискална дисциплина подигла на виши ниво и како би се ишло у правцу смањивања пореског дуга.

 

Црна листа пореских обвезника доступна је овдје: Црна листа 200 и 50 пореских дужника и листа 100 стечајева.xлсx