Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте Пореску управу

Вијести

28.06.2022.

Студија мјерења просјечног времена пуштања робе - 2021.

Управа прихода и царина Црне Горе је, уз подршку Међународне финансијске корпорације (ИФЦ), успјешно спровела своју другу Студију о просјечном мјерењу времена пуштања роба у складу са методологијом Свјетске царинске организације (СЦО).

22.06.2022.

Саопштење: Нова запљена цигарета

Саопштење: Нова запљена цигарета

Службеници Управе прихода и царина, спроводећи акцију спрјечавања кријумчарења дуванских производа, контролисали су контејнере у Слободној зони Луке Бар и том приликом открили скривени магацин-контејнер у којем се налазило укупно 1120 пакета цигарета брендова Монтреал и Цосмополитан. Вриједност се процјењује на 850 хиљада еура.

22.06.2022.

ОБАВЈЕШТЕЊЕ - Измјене и допуне Закона о ПДВ-у и Закона о акцизама објављене у "Службеном листу Црне Горе"

У "Службеном листу Црне Горе" број 065/22 од 21.06.2022. године објављен је Закон о измјенама и доопуни Закона о порезу на додату вриједност, као и Закон о допуни Закона о акцизама.

16.06.2022.

Обавјештење за пореске обвезнике: Подршка за Мицрософт Интернет Еxплорер је истекла 15.06.2022.године

Од сада ће приступ Таxис порталу функционисати преко Мицрософт Едге ИЕ Цомпатибилитy моде-а, а упутство за сва неопходна подешавања можете пронаћи у Доwнлоад-у, секција Документација.''

15.06.2022.

ТВ гостовање шефа ЦИ Божај на тему „Шта се све може носити у пртљагу преко границе“

Шеф ЦИ Божај Димитрије Љумовић био је гост у емисији „Боје јутра“ на ТВ Вијести. Говорио је о томе које врсте роба, у којим количинама и којој вриједности је дозвољено понијети са собом приликом преласка границе, као и са каквим случајевима су се царински службеници сусретали у пракси.

15.06.2022.

Обавјештење – Примјена транзиционих правила о поријеклу којима се уређује дијагонална кумулација између уговорних страна која примјењују ова Правила у пан-еуро-медитеранском подручју

Везано за обавјештења Управе прихода и царина од 16.03.2022.г. (почетак примјене транзиционих правила о поријеклу између Европске Уније и Црне Горе) и од 11.05.2022.г. (почетак примјене транзиционих правила о поријеклу између Црне Горе и ЕФТА земаља), обавјештавамо вас да је, у Службеном листу Европске Уније серије Ц број 202 од 19.05.2022.г., објављено Обавјештење Европске комисије о примјени транзиционих правила о поријеклу којима се уређује дијагонална кумулација између уговорних страна која примјењују ова правила у пан-еуро-медитеранском подручју.

14.06.2022.

САОПШТЕЊЕ: Сусрет директора УПЦ и делегације Амбасаде САД-а у Подгорици

Директор Управе прихода и царина Црне Горе Раде Милошевић сусрео се данас са делегацијом Амбасаде САД у Подгорици.

14.06.2022.

Студијска посјета Царинској управи Републике Хрватске

Студијска посјета Царинској управи Републике Хрватске

Представници Управе прихода и царина боравили су у званичној посјети Царинској управи Републике Хрватске. Студијска посјета је организована у оквиру Тwиннинг лигхт пројекта ”Подршка Управи прихода и царина у припремама за унапређење ТАРИЦГ у складу са најновијом верзијом ЕУ ТАРИЦ и сродним ИТМС подсистемима. Представници Управе прихода и царина Црне Горе посјетили су „Средишњи уред“ у Загребу и „Одјел за ТАРИЦ и квоте“ у Умагу.

13.06.2022.

САОПШТЕЊЕ: Појачане контроле

САОПШТЕЊЕ: Појачане контроле

Инспектори Управе прихода и царина, током протеклог викенда, на територији Будве, Котора, Бара и Улциња, извршили су 101 дјелимичну контролу у дијелу опште пореске регистрације, евидентирања промета, уплате пазара и пријаве радника.

12.06.2022.

Нова акција УПЦ: Одузето 8 контејнера са цигарима у Луци Бар

Управа прихода и царина, у сарадњи са МУП- ом Црне Горе и Управом полиције, реализовала је нову акцију у циљу обрачуна са шверцом цигарета.