Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте Пореску управу

Вијести

14.04.2021.

САОПШТЕЊЕ:Састанак са руководством Привредне коморе-Партнерски однос за бољи пословни амбијент

САОПШТЕЊЕ:Састанак са руководством Привредне коморе-Партнерски однос за бољи пословни амбијент Интензивна сарадња Привредне коморе и Управе прихода у интересу је бизнис заједнице и државе и допринијеће унапређењу пословног амбијента у Црној Гори. Партнерство ће бити додатно афирмисано скорим потписивањем споразума о сарадњи, оцијењено је на састанку предсједника Привредне коморе Властимира Голубовића и в.д. директора Управе прихода Александра Дамјановића, 14. априла 2021. године.

12.04.2021.

ОБАВЈЕШТЕЊЕ:Привремено суспендован рад са странкама у Централном регистру привредних субјеката

Поштовани порески обвезници, Обавјештавамо вас да Управа прихода у зависности од епидемиолошке ситуације и здравственог стања службеника које се свакодневно мијења свој рад наставља даље прилагођавати како би у највећој могућој мјери заштитила јавно здравље.

09.04.2021.

САОПШТЕЊЕ:УПЦГ и Управа прихода договориле формирање Координационог тијела за сарадњу

САОПШТЕЊЕ:УПЦГ и Управа прихода договориле формирање Координационог тијела за сарадњу

Анализа стања у привреди и договор о реализацији заједничких активности и унапређењу даље институционалне сарадње, биле су теме састанка који су предсједник Уније послодаваца Црне Горе (УПЦГ) Предраг Митровић и в.д. директор Управе прихода (УП) Александар Дамјановић, са сарадницима, одржали данас у просторијама УПЦГ.

06.04.2021.

Форма Обрасца Годишње пријаве пореза на доходак физичких лица (ГППФЛ)

Овдје можете погледати форму Обрасца Годишње пријаве пореза на доходак физичких лица (ГППФЛ)

06.04.2021.

ОБАВЈЕШТЕЊЕ: Централни регистар привредних субјеката због епидемиолошке ситуације послује с ограниченим капацитетом, све услуге привредницима пружају се несметано

Управа прихода обавјештава привреднике да Централни регистар привредних субјеката због одсуства једног броја запослених уз здравствених разлога-инфекције Цовид-19 тренутно послује у отежаним околностима и с ограничнеим капацитетом, али да упркос наведеној епидемиолошкој ситуацији настоји да у максималној мјери пружи висок степен услуга свим привредницима, посебно имајући у виду рокове за усклађивање пословања са Законом о привредним друштвима.

02.04.2021.

ИСРЦГ организује семинар на тему пореско и радно законодавство

Институт сертификованих рачуновођа Црне Горе организује стручни семинар - wебинар на тему пореско и радно законодавство.

01.04.2021.

САОПШТЕЊЕ – До 31. марта 2021. године евидентирано 24.869 пријава пореза на добит правних лица и 26.126 финансијских исказа за 2020. годину

У законом прописаном року до 31. марта 2021. године 24.869 пореских обвезника поднијело је пријаву пореза на добит правних лица за 2020.године.

30.03.2021.

Обавјештење - У случају оправданих разлога порески обвезници се могу обратити захтјевом за одлагање рока за подношење ФИ и ПД за 2020. годину

Иако су обезбијеђени сви предуслови за подношење финансијских исказа и пријава пореза на добит правних лица за 2020. годину у законом прописаном току, те неће бити пролонгирања истог, Управа прихода, уз пуно разумијевање према чињеници да се један број рачуновођа и обвезника нажалост суочава са здравственим проблемима, подсјећа пореске обвезнике на члан 41 Закона о пореској администрацији који прописује могућност да порески орган на индивидуални захтјев пореског обвезника одобри продужење рока за подношење пореске пријаве прописаног законом, најдуже 90 дана од дана истека истог, у случају: болести, одсуства из земље и других околности на које порески обвезник није могао утицати.

30.03.2021.

Право на плаћање пореза на добит у ратама могу искористити обвезници који до 31. марта изврше уплату прве рате

Обавјештавамо вас да рате за измирење обавезе пореза на добит правих лица за 2020. годину од стране обвезника који искористе право на одложено плаћање пореске обавезе сходно Уредби о одложеном плаћању пореза на добит (Службени лист Црне Горе 023/10) доспијевају на сљедећи начин:

29.03.2021.

Подсјетник за пореске обвезнике: Искористите право на једнократну финансијску помоћ за успостављање система електронске фискализације до 31. марта 2021. године

Управа прихода подсјећа пореске обвезнике да лица која успоставе систем електронске фискализације закључно са 31.03.2021. године могу остварити право на финансијску помоћ у износу од 100 еура, уколико привредну дјелатност обављају у некој од дјелатности које су препознате као угрожене и уколико су измирили све порезе и доприносе на зараде запослених који су били доспјели за плаћање на дан 30.09.2020. године или редовно измирују репрограмиране обавезе.