Manja slova Veća slova RSSPitajte Poresku upravu

Vijesti

14.04.2021.

SAOPŠTENJE:Sastanak sa rukovodstvom Privredne komore-Partnerski odnos za bolji poslovni ambijent

SAOPŠTENJE:Sastanak sa rukovodstvom Privredne komore-Partnerski odnos za bolji poslovni ambijent Intenzivna saradnja Privredne komore i Uprave prihoda u interesu je biznis zajednice i države i doprinijeće unapređenju poslovnog ambijenta u Crnoj Gori. Partnerstvo će biti dodatno afirmisano skorim potpisivanjem sporazuma o saradnji, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Privredne komore Vlastimira Golubovića i v.d. direktora Uprave prihoda Aleksandra Damjanovića, 14. aprila 2021. godine.

12.04.2021.

OBAVJEŠTENJE:Privremeno suspendovan rad sa strankama u Centralnom registru privrednih subjekata

Poštovani poreski obveznici, Obavještavamo vas da Uprava prihoda u zavisnosti od epidemiološke situacije i zdravstvenog stanja službenika koje se svakodnevno mijenja svoj rad nastavlja dalje prilagođavati kako bi u najvećoj mogućoj mjeri zaštitila javno zdravlje.

09.04.2021.

SAOPŠTENJE:UPCG i Uprava prihoda dogovorile formiranje Koordinacionog tijela za saradnju

SAOPŠTENJE:UPCG i Uprava prihoda dogovorile formiranje Koordinacionog tijela za saradnju

Analiza stanja u privredi i dogovor o realizaciji zajedničkih aktivnosti i unapređenju dalje institucionalne saradnje, bile su teme sastanka koji su predsjednik Unije poslodavaca Crne Gore (UPCG) Predrag Mitrović i v.d. direktor Uprave prihoda (UP) Aleksandar Damjanović, sa saradnicima, održali danas u prostorijama UPCG.

06.04.2021.

Forma Obrasca Godišnje prijave poreza na dohodak fizičkih lica (GPPFL)

Ovdje možete pogledati formu Obrasca Godišnje prijave poreza na dohodak fizičkih lica (GPPFL)

06.04.2021.

OBAVJEŠTENJE: Centralni registar privrednih subjekata zbog epidemiološke situacije posluje s ograničenim kapacitetom, sve usluge privrednicima pružaju se nesmetano

Uprava prihoda obavještava privrednike da Centralni registar privrednih subjekata zbog odsustva jednog broja zaposlenih uz zdravstvenih razloga-infekcije Covid-19 trenutno posluje u otežanim okolnostima i s ograničneim kapacitetom, ali da uprkos navedenoj epidemiološkoj situaciji nastoji da u maksimalnoj mjeri pruži visok stepen usluga svim privrednicima, posebno imajući u vidu rokove za usklađivanje poslovanja sa Zakonom o privrednim društvima.

02.04.2021.

ISRCG organizuje seminar na temu poresko i radno zakonodavstvo

Institut sertifikovanih računovođa Crne Gore organizuje stručni seminar - webinar na temu poresko i radno zakonodavstvo.

01.04.2021.

SAOPŠTENJE – Do 31. marta 2021. godine evidentirano 24.869 prijava poreza na dobit pravnih lica i 26.126 finansijskih iskaza za 2020. godinu

U zakonom propisanom roku do 31. marta 2021. godine 24.869 poreskih obveznika podnijelo je prijavu poreza na dobit pravnih lica za 2020.godine.

30.03.2021.

Obavještenje - U slučaju opravdanih razloga poreski obveznici se mogu obratiti zahtjevom za odlaganje roka za podnošenje FI i PD za 2020. godinu

Iako su obezbijeđeni svi preduslovi za podnošenje finansijskih iskaza i prijava poreza na dobit pravnih lica za 2020. godinu u zakonom propisanom toku, te neće biti prolongiranja istog, Uprava prihoda, uz puno razumijevanje prema činjenici da se jedan broj računovođa i obveznika nažalost suočava sa zdravstvenim problemima, podsjeća poreske obveznike na član 41 Zakona o poreskoj administraciji koji propisuje mogućnost da poreski organ na individualni zahtjev poreskog obveznika odobri produženje roka za podnošenje poreske prijave propisanog zakonom, najduže 90 dana od dana isteka istog, u slučaju: bolesti, odsustva iz zemlje i drugih okolnosti na koje poreski obveznik nije mogao uticati.

30.03.2021.

Pravo na plaćanje poreza na dobit u ratama mogu iskoristiti obveznici koji do 31. marta izvrše uplatu prve rate

Obavještavamo vas da rate za izmirenje obaveze poreza na dobit pravih lica za 2020. godinu od strane obveznika koji iskoriste pravo na odloženo plaćanje poreske obaveze shodno Uredbi o odloženom plaćanju poreza na dobit (Službeni list Crne Gore 023/10) dospijevaju na sljedeći način:

29.03.2021.

Podsjetnik za poreske obveznike: Iskoristite pravo na jednokratnu finansijsku pomoć za uspostavljanje sistema elektronske fiskalizacije do 31. marta 2021. godine

Uprava prihoda podsjeća poreske obveznike da lica koja uspostave sistem elektronske fiskalizacije zaključno sa 31.03.2021. godine mogu ostvariti pravo na finansijsku pomoć u iznosu od 100 eura, ukoliko privrednu djelatnost obavljaju u nekoj od djelatnosti koje su prepoznate kao ugrožene i ukoliko su izmirili sve poreze i doprinose na zarade zaposlenih koji su bili dospjeli za plaćanje na dan 30.09.2020. godine ili redovno izmiruju reprogramirane obaveze.