Manja slova Veća slova RSSPitajte Poresku upravu

Vijesti

18.05.2020.

Područne jedinice Poreske uprave započele rad sa strankama

Obavještavamo vas da će on danas područne jedinice Poreske uprave, u nastojanju da privrednicima izađe u susret i obezbijedi veću dostupnost pri pružanju administrativnih usluga, početi rad sa strankama, uz poštovanje preporučenih mjera za prevenciju širenja zarazne bolesti COVID-19.

14.05.2020.

Produžen rok za podnošenje prijava za subvencije

Kako bi svim privrednim društvima i preduzetnicima pružili dovoljno vremena da se prijave za korišćenje subvencija, Vlada Crne Gore je na danas održanoj sjednici produžila rok za podnošenje zahtjeva, kao i rok za podnošenje prigovora, do 31. maja 2020. godine za subvencije aprilskih zarada, odnosno do 30. juna 2020. godine za subvencije majskih zarada...

11.05.2020.

Podnošenje Zahtjeva za subvenciju od strane obveznika koji se ne registruju u CRPS-u

Poštovani, Obavještavamo vas da je omogućeno podnošenje Zahtjeva za subvenciju -Covid 19 , za grupu poreskih obveznika koji obavljaju samostalnu djelatnost, a nemaju obavezu registracije u CRPS-u ( advokati, notari, izvršitelji, slobodni umjetnici…). Takođe, molimo poreske obveznike koji su predali ZPO za 2020.godinu i isti je obrađen u sistemu PU, da pokušaju ponovo sa podnošenjem Zahtjev za subvenciju za mjesec april 2020.godine.

11.05.2020.

Centralni registar privrednih subjekata započeo rad sa strankama

Obavještavmo vas da će od danas Centralni registar privrednih subjekata, u nastojanju da privrednicima izađe u susret i obezbijedi veću dostupnost pri pružanju administrativnih usluga, početi rad sa strankama, uz poštovanje preporučenih mjera za prevenciju širenja zarazne bolesti COVID-19. Predviđeno vrijeme za rad sa stranka je od 8 do 15 časova.

08.05.2020.

AŽURIRANA CRNA LISTA PORESKIH OBVEZNIKA

Na osnovu Uredbe o uslovima i kriterijumima objavljivanja liste poreskih dužnika ("Sl. list Crne Gore", br. 56/12 od 09.11.2012.), koju je Vlada Crne Gore donijela u oktobru 2012. godine, a koja se primjenjuje od 1. jula 2013. godine, Ministarstvo finansija i Poreska uprava objavili su inovirane spiskove najvećih poreskih dužnika, tzv. Crnu listu poreskih obveznika.

06.05.2020.

JAVNA SAOPŠTENJA Radne grupe za finansijske mjere u borbi protiv pranja novca (Financial Action Task Force - FATF)

Obavještavamo Vas da su na sajtu Uprave policije - Sektor za sprečavanje pranja novca i finansiranja terorizma objavljena sljedeća saopštenja Radne grupe za finansijske mjere u borbi protiv pranja novca (Financial Action Task Force - FATF):

05.05.2020.

Bijela lista poreskih obveznika

Poreska uprava Crne Gore objavila je ažuriranu Bijelu listu – spisak poreskih obveznika kod kojih je uočen najveći stepen fiskalne discipline. Na listi su se našla imena poreskih obveznika s kojima Poreska uprava kontinuirano ostvaruje uspješnu saradnju u pogledu poštovanja poreskih propisa i izmirivanja poreskih obaveza. Obveznici s Bijele liste prepoznati su kao kompanije koje uredno izmiruju obaveze prema svojim povjeriocima, uključujući i državu, te samim tim predstavljaju i afirmativne potencijalne poslovne partnere na tržištu.

01.05.2020.

OBAVJEŠTENJE - Aplikacija za subvencije u produkciji, pogledajte korisničko uputstvo

Obavještavamo vas da od danas, 01.05.2020.godine, putem Portala Poreske uprave, možete podnijeti Zahtjev za subvenciju – Covid 19. Zahtjev se podnosi i potpisuje kao i svaka druga elektronska prijava, a detaljno Korisničko uputstvo možete preuzeti iz Download sekcije u kojoj se nalazi pod nazivom: ‘’Korisničko uputstvo za podnošenje Zahtjeva za subvenciju – Covid 19’’.

30.04.2020.

Zahtjevi za subvencije od sjutra

Program za podnošenje zahtjeva za subvencije na portalu od sjutra...

30.04.2020.

Informacija o izmjenama i dopunama Programa pružanja podrške privredi i zaposlenima, u cilju ublažavanja negativnih efekata epidemije novog korona virusa COVID19

Na sjednici, održanoj 30. aprila 2020. godine, Vlada Crne Gore je razmotrila i usvojila Informaciju o izmjenama i dopunama Programa pružanja podrške privredi i zaposlenima, u cilju ublažavanja negativnih efekata epidemije novog korona virusa COVID19...