Manja slova Veća slova RSSPitajte Poresku upravu

Vijesti

30.03.2020.

ROK ZA PODNOŠENJE GODIŠNJE PRIJAVE POREZA DOHODAK FIZIČKIH LICA PRODUŽEN DO 15. MAJA 2020. GODINE

Rok za podnošenje godišnje prijave poreza na dohodak fizičkih lica (GPPFL) za 2019. godinu koji ističe 30. aprila 2020. godine biće produžen za 15 dana, cijeneći okolnosti nastale zbog epidemiološke situacije u Crnoj Gori i naredbe Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje u cilju prevencije širenja zarazne bolesti COVID-19 izazvane koronavirusom.

26.03.2020.

SAOPŠTENJE: Direktor i pomoćnici direktora Poreske uprave doniraće polovinu zarade Nacionalnom koordinacionalnom tijelu za zarazne bolesti

Direktor Poreske uprave Miomir M. Mugoša, pomoćnici direktora Dušanka Vujisić, Dejan Abazović i Biljana Jelić, kao i vršioci dužnosti pomoćnika direktora Gordana Pejović i Danilo Jovanović uplatiće polovinu zarade za mjesec mart na račun Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti

21.03.2020.

SAOPŠTENJE: Mjere za podršku privredi – odlaganje plaćanja poreskih obaveza po osnovu zarada zaposlenima i po osnovu reprograma do 90 dana

SAOPŠTENJE: Mjere za podršku privredi – odlaganje plaćanja poreskih obaveza po osnovu zarada zaposlenima i po osnovu reprograma do 90 dana

Mjere Vlade Crne Gore za podršku privredi u u okolnostima nastalim zbog prevencije širenja epidemije koronavirusa shodno Naredbi Ministarstva zdravlja između ostalog predviđaju i mogućnost odlaganja obaveze uplate poreza i doprinosa na po osnovu svih vrsta prihoda koje se prijavljuju kroz IOPPD obrazac i na koje se obračunavaju porez na dohodak fizičkih lica i doprinosi za obavezno socijalno osiguranje, kao i uplate obaveza shodno Zakonu o reprogramu poreskog potraživanja do 90 dana.

18.03.2020.

KONTAKTI ZA komunikaciju - Privremeno suspendovan rad sa strankama

Imajući u vidu navedeno, službenici Poreske uprave od 19. marta 2020. godine neće raditi sa strankama, zbog čega vas pozivamo da koristite ostale dostupne kanale za komunikaciju – telefonski kontakt, elektronsku poštu i uspostavljene elektronske servise.

17.03.2020.

OBAVJEŠTENJE: PRODUŽEN ROK ZA PODNOŠENJE FINANSIJSKIH ISKAZA I PRIJAVA POREZA NA DOBIT DO 15. APRILA 2020. GODINE

Rok za podnošenje finansijskih iskaza i godišnjih prijava poreza na dobit za 2019. godinu koji ističe 31. marta 2020. godine biće produžen za 15 dana, te će se blagovremeno podnijetim smatrati dokumenti dostavljeni do 15. aprila 2020. godine.

17.03.2020.

OBAVJEŠTENJE: PORESKA UPRAVA PRILAGODILA RAD EPIDEMIOLOŠKOJ SITUACIJI U CRNOJ GORI

Rad sa strankama u područnim jedinicama i Centralnom registru privrednih subjekata i dalje je omogućen u terminu od 9 do 11 časova, uz mjere bezbjednosti osigurane shodno gore navedenoj instrukciji nadležnih državnih organa.

10.03.2020.

OBAVJEŠTENJE O IT SISTEMU PORESKE UPRAVE

Zbog redovnog održavanja Portala Poreske uprave isti neće biti u funkciji do 11.02.2020.godine do 7h.

02.03.2020.

INFORMATOR ZA PORESKE OBVEZNIKE KOJI SE BAVE GRAĐEVINARSTVOM

INFORMATOR ZA PORESKE OBVEZNIKE KOJI SE BAVE GRAĐEVINARSTVOM

U cilju podsticanja dobrovoljnog poštovanja poreskih propisa u oblasti građevinarstva Poreska uprava izradila je informator "GRAĐEVINSKA DJELATNOST I PORESKI PROPISI", kojim je dat pregled osnovnih procedura kako biste vaše poslovanje uskladili sa zakonom.

28.02.2020.

SPISAK VPO ZA 2020. GODINU

Ovdje možete pogledati inovirani spisak poreskih obveznika koji ispunjavaju kriterijume za svrstavanje među velike poreske obveznike na dan 28. februar 2020. godine:

26.02.2020.

POČELA MISIJA PREDSTAVNIKA MEĐUNARODNOG MONETARNOG FONDA

POČELA MISIJA PREDSTAVNIKA MEĐUNARODNOG MONETARNOG FONDA

Godišnja misija predstavnika Međunarodnog monetarnog fonda, u cilju revizije uspjeha u realizaciji projekta izgradnje kapaciteta u oblastima upravljanja javnim finansijama i poreske administracije u zemljama kandidatima i potencijalnim kandidatima za članstvo u EU započela je danas.