Manja slova Veća slova RSSPitajte Poresku upravu

Vijesti

23.01.2020.

PRIVREDA OSTVARUJE POVOLJNE REZULTATE, RASTE NAPLATA SVIH POREZA

U Crnoj Gori je evidentan rast prijavljene dobiti i naplaćenih poreza, što govori o tome da privreda sve bolje posluje. Poreska uprava je u 2019. godini naplatila 75 miliona eura poreza na dobit, što je za šest miliona, ili devet procenata više nego u 2018. Riječ je o za tri miliona većem iznosu u odnosu na planirani. Ovo je saopšteno 23. januara 2020. godine, tokom sastanka predsjednika Privredne komore Crne Gore Vlastimira Golubovića i direktora Poreske uprave Miomira M. Mugoše.

13.01.2020.

Direktor Poreske uprave u intervjuu za agenciju "MINA" - Naplaćeno 100 miliona EUR više poreza

Direktor Poreske uprave u intervjuu za agenciju "MINA" - Naplaćeno 100 miliona EUR više poreza

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ukupna bruto naplata ostvarena u prošloj godini iznosila je 1,18 milijardi EUR, što je 100 miliona više u odnosu na 2018, saopštio je direktor Poreske uprave (PU), Miomir M. Mugoša i dodao da je rasla naplata svakog poreskog oblika.

13.01.2020.

Rezultati istraživanja percepcije javnosti o radu Poreske uprave

U okviru treće komponente projekta "Reforma poreske administracije", koji se sprovodi u Poreskoj upravi Crne Gore kroz zajam Svjetske banke, agencija IPSOS angažovana je kroz tenderski postupak za projektovanje, sprovođenje i analizu percepcije javnosti o radu Poreske uprave kroz istraživanje zadovoljstva poreskih obveznika kvalitetom pružanja usluga i integritetom zaposlenih Poreske uprave.

27.12.2019.

Program unapređenja poštovanja poreskih obaveza za 2020.godinu

U Programu za unapređenje poštovanja poreskih propisa za 2020. godinu fokus je na djelatnostima koje predstavljaju najveći izvor prihoda u crnogorskoj privredi i posjeduju i najznačajniji fiskalni potencijal, ali ujedno sa sobom nose i veliki rizik za poštovanje poreskih propisa, naročito sa aspekta zapošljavanja radne snage i plaćanja poreza na dodatu vrijednost.

24.12.2019.

Skupština Crne Gore usvojila prijedlog Zakona o izmjenama zakona o fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga

Skupština Crne Gore usvojila prijedlog Zakona o izmjenama zakona o fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga utvđen od strane Vlade Crne Gore.

06.12.2019.

SAOPŠTENJE: PORESKA UPRAVA PRATIĆE REGULARNOST RADA OBVEZNIKA TOKOM ZIMSKE TURISTIČKE SEZONE

SAOPŠTENJE: PORESKA UPRAVA PRATIĆE REGULARNOST RADA OBVEZNIKA TOKOM ZIMSKE TURISTIČKE SEZONE

Zimska turistička sezona predstavlja period u kojem zbog povećanog broja turista intenzivira privredna aktivnost, te će i aktivnosti Poreske uprave u narednim mjesecima biti usmjerene na povećanje stepena poštovanja poreskih propisa kod obveznika čiji biznis je dio zimske turističke ponude Crne Gore.

06.12.2019.

INFORMATOR ZA ZIMSKU TURISTIČKU SEZONU

U cilju dobre saradnje i uspješnijeg obavljanja posla, pripremljen je INFORMATOR, koji će olakšati poslovanje poreskim obveznici, a naročito tokom trajanja zimske turističke sezone.

03.12.2019.

SAOPŠTENJE: Taksi prevoznici dužni posjedovati poreske registar kase – od 1. februara 2020. godine intenzivne kontrole Poreske uprave

SAOPŠTENJE: Taksi prevoznici dužni posjedovati poreske registar kase – od 1. februara 2020. godine intenzivne kontrole Poreske uprave

Imajući u vidu da Zakon o porezu na dodatu vrijednost i Pravilnik o primjeni Zakona o PDV-u propisuju obavezu izdavanja računa kupcu za svaki izvršeni promet, te posjedovanja poreskih registar kasa za sve PDV obveznike koji promet naplaćuju u gotovini, kao i da je Uredbom o poreskoj registar kasi uređena upotreba poreske registar kase i način evidentiranja prometa preko iste, Poreska uprava obavijestila je taksi prevoznike koji posluju na teritoriji cijele Crne Gore da postoje svi preduslovi za primjenu ovih propisa i u djelatnosti taksi prevoza, te da su isti dužni da evidentiraju promet na zakonom propisan način.

02.12.2019.

OBAVJEŠTENJE poreskim obveznicima o roku za podnošenja zahtjeva za paušalno oporezivanje za 2020. godinu

OBAVJEŠTENJE poreskim obveznicima o roku za podnošenja zahtjeva za paušalno oporezivanje za 2020. godinu

Poreska uprava upućuje javni poziv i podsjeća poreske obveznike na mogućnost paušalnog oporezivanja, shodno članu 49 Zakona o porezu na dohodak fizičkih lica i članu 7 Pravilnika o paušalnom oporezivanju prihoda od samostalne djelatnosti.

30.11.2019.

NOVI DATA CENTAR U PORESKOJ UPRAVI PUŠTEN U PRODUKCIJU

Projekat nabavke i implementacije novog Data centra u Poreskoj upravi, ukupne vrijednosti 450.000,00 €, koji je realizovan tokom prethodne dvije godine u dvije faze, završen je puštanjem novog Data centra u produkcioni rad.