Manja slova Veća slova RSSPitajte Poresku upravu

Vijesti

04.11.2020.

ELEKTRONSKA FISKALIZACIJA - SEP portal u funkciji

Samouslužni EFI portal (SEP) izrađen za potrebe projekta elektronske fiskalizacije biće dostupan za krajnje korisnike od sjutra na adresi https://efitest.tax.gov.me/self-care

03.11.2020.

Ažurirana Bijela lista poreskih obveznika

Poreska uprava Crne Gore objavila je ažuriranu Bijelu listu – spisak poreskih obveznika kod kojih je uočen najveći stepen fiskalne discipline. Na listi su se našla imena poreskih obveznika s kojima Poreska uprava kontinuirano ostvaruje uspješnu saradnju u pogledu poštovanja poreskih propisa i izmirivanja poreskih obaveza. Obveznici s Bijele liste prepoznati su kao kompanije koje uredno izmiruju obaveze prema svojim povjeriocima, uključujući i državu, te samim tim predstavljaju i afirmativne potencijalne poslovne partnere na tržištu.

03.11.2020.

SAOPŠTENJE: OBJAVLJENA BIJELA LISTA – SPISAK NAJUREDNIJIH PORESKIH OBVEZNIKA

SAOPŠTENJE: OBJAVLJENA BIJELA LISTA – SPISAK NAJUREDNIJIH PORESKIH OBVEZNIKA

Ministarstvo finansija i Poreska uprava Crne Gore objavili su tzv. Bijelu listu – spisak poreskih obveznika kod kojih je uočen najveći stepen fiskalne discipline. Na listi su se našla imena poreskih obveznika s kojima Poreska uprava kontinuirano ostvaruje uspješnu saradnju u pogledu poštovanja poreskih propisa i izmirivanja poreskih obaveza.

27.10.2020.

ELEKTRONSKA FISKALIZACIJA-Uputstvo za pristup fiskalizaciji

Ovdje možete pronaći Uputstvo za pristup fiskalizaciji

22.10.2020.

ELEKTRONSKA FISKALIZACIJA - Dodatne napomene za testiranje

ELEKTRONSKA FISKALIZACIJA - Dodatne napomene za testiranje

U nastavku se nalazi nekoliko napomena i uputa kako bi se izbjegle neke uobičajene greške korisnika kod testiranja fiskalnog servisa

22.10.2020.

ELEKTRONSKA FISKALIZACIJA - Nove verzije Tehničke specifikacije i Uputstva za pristup fiskalizaciji

Ovdje možete naći nove verzije Tehničke specifikaje za projekat elektronske fiskalizacije i Uputstva za pristup fiskalizaciji

21.10.2020.

U skladu sa Funkcionalnom specifikacijom fiskalizaciju faktura mogu vršiti zastupnici

Poreski obveznici, koji posluju bezgotovinski, elektronsku fiskalizaciju mogu da obavljaju preko softvera zastupnika, što će tim privrednicima značajno smanjiti troškove.

20.10.2020.

ELEKTRONSKA FISKALIZACIJA - Obezbijeđen pristup testnom okruženju

Pristup testnom okruženju radi testiranja fiskalnih servisa u okviru projekta elektronske fiskalizacije omogućen je od danas.

20.10.2020.

ELEKTRONSKA FISKALIZACIJA - Online tutorijal za poreske obveznike

ELEKTRONSKA FISKALIZACIJA - Online tutorijal za poreske obveznike

U sklopu saradnje Poreske uprave i Privredne komore Crne Gore, za potrebe projekta izrađen je online tutorijal, u kojem su predstavljeni najvažniji aspekti projekta.

20.10.2020.

ELEKTRONSKA FISKALIZACIJA - Često postavljana pitanja

U cilju blagovremene i lakše pripreme za sprovođenje projekta elektronske fiskalizacije, shodno Zakonu, podzakonskim aktima i Tehničkoj i Funkcionalnoj specifikaciji, ovdje možete naći dokument "Često postavljana pitanja", izrađen na osnovu pitanja poreskih obveznika, a radi edukacije i informisanja o preduslovima koje treba obezbijediti za sprovođenje fiskalnog servisa.