Manja slova Veća slova RSSPitajte Poresku upravu

Vijesti

19.10.2020.

KONTAKTI ZA komunikaciju - Privremeno suspendovan rad sa strankama na Cetinju

Obavještavamo vas da Poreska uprava prati epidemiološku situaciju u Crnoj Gori koja se svakodnevno mijenja, te da svoj rad nastavlja dalje prilagođavati kako bi u najvećoj mogućoj mjeri zaštitila zdravlje i svojih službenika i poreskih obveznika u skladu sa Naredbom Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje.

16.10.2020.

ELEKTRONSKA FISKALIZACJA - Nova verzija Uputstva za pristup fiskalizaciji

Novu verziju Uputstva za pristup fiskalizaciji možete pronaći ovdje

16.10.2020.

ELEKTRONSKA FISKALIZACIJA - Testiranje fiskalnih servisa u okviru projekta elektronske fiskalizacije biće omogućeno 20. oktobra 2020. godine

Testiranje fiskalnih servisa u okviru projekta elektronske fiskalizacije biće omogućeno 20. oktobra 2020. godine

15.10.2020.

ELEKTRONSKA FISKALIZACIJA - Četvrti set Često postavljanih pitanja

U cilju blagovremene i lakše pripreme za sprovođenje projekta elektronske fiskalizacije, shodno Zakonu, podzakonskim aktima i Tehničkoj i Funkcionalnoj specifikaciji, ovdje možete naći četvrti set često postavljanih pitanja, koja se na nedjeljnoj osnovi dopunjavaju, radi edukacije i informisanja poreskih obveznika o preduslovima koje treba obezbijediti za sprovođenje fiskalnog servisa:

13.10.2020.

ELEKTRONSKA FISKALIZACIJA - Informacije o certifikacionim tijelima ovlašćenim za izdavanje digitalnih certifikata

Ovdje možete pronaći informacije o certifikacionim tijelima ovlašćenim za izdavanje digitalnih certifikata koji će se koristiti za potrebe implementacije projekat elektronske fiskalizacije - AD Pošta Crne Gore, Ministarstvo unutrašnjih poslova i kompanija Corel doo

07.10.2020.

SAOPŠTENJE: U septembru naplaćeno 98 miliona eura, plan premašen za 15 miliona eura (18%), 5 miliona eura (4%) ispod ostvarenja iz septembra 2019. godine

Poreska uprava je tokom septembra 2020. godine ostvarila bruto naplatu od 97.792.027,28€, što je 15 miliona eura (18%) iznad plana za septembar izrađenog po rebalansu budžeta izvršenom 24. juna 2020. godine zbog pandemije bolesti kovid19, te 5 miliona eura (4%) ispod ostvarenja iz septembra 2019. godine.

03.10.2020.

Elektronska fiskalizacija - Nove verzije Funkcionalne i Tehničke specifikacije na crnogorskom i engleskom jeziku

Ovdje možete naći nove verzije Funkcionalne i Tehničke specifikaje za projekat elektronske fiskalizacije.

03.10.2020.

Elektronska fiskalizacija - odgovori na pitanja IT zajednice

Ovdje možete naći odgovore na pitanja vezana za elektronsku fiskalizaciju postavljena od strane IT stručnjaka tokom sastanka organizovanog sa ICT udruženjem Privredne komore Crne Gore.

01.10.2020.

PREZENTACIJA FISKALNOG SERVISA

Ovdje možete pogledati prezentaciju fiskalnog servisa koji će se sprovoditi kroz projekat eklektronske fiskalizacije, u kojoj su date funkcionalnosti, tehničko rješenje i grafički prikaz postupka elektronske fiskalizacije.

25.09.2020.

U PRIVREDNOJ KOMORI ODRŽAN SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA ICT ZAJEDNICE NA TEMU ELEKTRONSKE FISKALIZACIJE

U PRIVREDNOJ KOMORI ODRŽAN SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA ICT ZAJEDNICE NA TEMU ELEKTRONSKE FISKALIZACIJE

Privredna komora Crne Gore, u saradnji sa Poreskom upravom i rukovodstvom projekta elektronske fiskalizacije organizovala je sastanak na temu tehničkih aspekata implementacije istog.